Яйця кокот з цукіні та каррі
Яйця-кокоти з цукіні та каррі сподобаються всім, хто любить французьку кухню. Лайфхак від Інформатора Україна: докладний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок.
Рецепт кокосових яєць з цукіні та каррі сподобається всім, хто любить французьку кухню. Готувати легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб страва була ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Кокотні яйця (фр. œufs cocotte) - класична французька страва. Для приготування запікайте або відваріть яйця на водяній бані в плоскодонному посуді. Ви можете приготувати цю страву у різний спосіб, змінюючи або додаючи інгредієнти. З начинки найбільш популярні сир, зелень і шинка, але насправді вибір тут обмежується лише вашою фантазією – цибуля, різноманітні овочі, помідори, баклажани, горох – також будуть доречними. Інформант вибирає багаті на вітаміни і мінерали кабачки для здорового літнього сніданку.
Кокосові яйця з цукіні та каррі.
Вам знадобиться:
- 2 молоді кабачки;
- 4 курячих яйця;
- 4 столові ложки вершків 20% жирності;
- 1 чайна ложка карі;
- 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму;
- солити за смаком;
- свіжомелений чорний перець за смаком.
Як готувати
Кабачки вимити, нарізати довгими смужками та обсмажити на сковороді-гриль або під грилем у духовці, злегка збризнувши оливковою олією. Вони повинні засмажитись, але при цьому залишитися пружними. Кабачки наріжте невеликими кубиками, посоліть, поперчіть та покладіть у кокосову миску.
Порада від інформатора: для цієї страви найкраще використовувати молоді кабачки з тонкою шкіркою та легким ароматом. Якщо у вас кілька стиглих овочів, перед приготуванням зріжте шкірку і видаліть насіння, що утворилося.
В окремій мисці змішайте вершки та каррі. У кожну кокотницю розбийте по яйцю, приправте сіллю та перцем. Зверху рівномірно розподілити суміш вершків та карі. Поставте кокосову машину на водяну баню та закип'ятіть воду. Залишити страву на вогні хвилин на 15, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким. Можна поставити ємність з водою і форми в духовку, тоді структура яєць вийде щільнішою, але не сухою.
Інформатор раніше писав:
- Літній сніданок: як приготувати смачні нарізані кубиками кабачки та сир.
- Сніданок Мерилін Монро: як приготувати гоголь-моголь із зірковим яйцем.
- Сніданок Джеймі Олівера: Як приготувати оладки з чорницею.