Вчені з'ясували оптимальний рецепт приготування кави

0
848

Виявляється, вчені займаються не лише вивченням глобальних проблем чи вирішенням надскладних завдань. Деякі з них дбають і про більш приземлені, але не менш важливі проблеми.

Так, вчені Університету штату Канзас серйозно зайнялися питанням пошуку ідеального рецепту кави. Для чистоти експерименту було запрошено професійних дегустаторів. Вони довго і ретельно вивчали каву сортів робуста та арабіка, при цьому, заварюючи її водою різної температури – від 50 до 90 °C.

В результаті тривалих досліджень було встановлено, що оптимально розкривається смак і аромат обох сортів при заварюванні водою температурою 70 °C, а вживати каву потрібно, коли вона охолоне до 50 °C.

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

БІЛЬШЕ НОВИН